Editorial

L’EDITORIAL

Lleida es posa en el mapa de l’hoquei patins

L’esport català ja té un altre equip en el quadre d’honor europeu. L’ICG Lleida va guanyar diumenge la copa de la CERS, el seu primer títol d’aquest nivell. Ho va fer a casa però amb èpica, amb un gol d’or en la pròrroga de la semifinal i en la tanda de penals de la final. Ho va fer derrotant dos equips amb pes a Europa, el Breganze italià i el Barcelos portuguès, que havia guanyat les dues últimes finals.

El Lleida Llista Blava també és un clàssic de l’hoquei sobre patins català, però en la màxima categoria ha tingut una presència intermitent, ara consolidada (sis temporades consecutives) tot i que els seus recursos són modestos. Ni el primer equip és fruit del caprici d’algú amb diners ni el club és un artifici, ja que es va fundar el 1951 i disposa d’una àrea de formació prou sòlida per aportar dos dels seus fruits, els germans Lluís i Andreu, a l’equip titular campió. Que Jordi Creus –l’autor del penal que va donar el títol– fitxés pel Lleida fa un any mig com a solució per continuar actiu posa en context la realitat d’un club humil, amb un equip encara amb més futur que present –els francesos Di Benedetto o l’argentí Darío Jiménez– però molt ben treballat i ben dirigit des de fa nou temporades per un altre lleidatà, i llegenda de l’hoquei sobre patins català, Albert Folguera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)