Opinió

Com si fos Lebron James

L’Avenida ja intueix que que l’Spar s’ha pres molt seriosament el repte d’obtenir títols

El seu fitxatge ha multiplicat les expectatives per mil. “No soc Lebron James”, va dir ella en aquest diari quan es va anunciar que la propera temporada reforçarà la plantilla de l’Spar Citylift. Però a Girona ja se l’espera amb candeletes. Laia Palau retorna a la Lliga Femenina de bàsquet, catorze anys després, i ho farà amb l’Uni. Amb ella, el club gironí fa un salt de qualitat gegant en el seu intent de desbancar el totpoderós Avenida. Tot just ha acabat la temporada i l’afició gironina ja frisa per veure-la amb la samarreta de l’Uni.

Palau complirà 39 anys el proper 10 de setembre. A Girona, l’edat no es veu com un handicap, sinó com una virtut. El palmarès de la barcelonina és inigualable, tant pel que fa a seleccions com a clubs. La seva experiència té un valor imponderable, la seva qualitat és indubtable i la seva forma física, envejable. Se l’haurà de cuidar i s’haurà de cuidar, òbviament. Però a Girona no se li demanarà que acabi els contraatacs. La seva aportació anirà molt més enllà. Palau vindrà amb el rol de directora de joc, d’exercir lideratge i per fer de guia, juntament amb Núria Martínez. Tenir dues jugadores d’aquesta qualitat en un mateix equip és un luxe i, de cares als rivals, una carta de presentació que fa tremolar.

Vaig tenir la sort de jugar contra Laia Palau. Ja fa una colla d’anys. Ara que hi penso, deu fer potser més d’un parell de dècades. En aquell moment ella era joveníssima jugadora que ja s’havia guanyat minuts amb els equips superiors de l’Universitari de Barcelona. Ja en aquells temps era una jugadora descarada, malgrat l’edat. La qualitat la desbordava i l’esperit guanyador el tenia impregnat a l’ADN. Aquella essència l’ha mantingut al llarg de la seva meritòria carrera. I ara hi té el plus afegit de l’experiència.

Com ella mateixa diu, Laia Palau no és Lebron James. Però a Girona, el seu fitxatge ha generat una gran il·lusió i, a Salamanca, ja comencen a intuir que l’Uni s’ha pres molt seriosament el repte d’arrabassar-li els títols. Les dificultats continuaran sent considerables, no hi ha dubte. L’Avenida també serà un equip totpoderós la temporada vinent. La diferència és que elles no tindran Lebron James. I nosaltres, com si el tinguéssim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)