Editorial

L’EDITORIAL

El ministre Huerta, Nadal i Espanya

Tots tranquils. Rafael Nadal va guanyar ahir el torneig de Roland Garros per onzena vegada. I ho va fer en presència del ministre espanyol del ram, Màxim Huerta, que abans que el manacorí fes encara més gran la seva llegenda, ja va començar a dir-ne de l’alçada d’un campanar. Com si encara estigués de tertulià en els programes de teleporqueria que sovintejava, Huerta va afirmar ahir a París que “Nadal és Espanya” perquè “representa els millors valors d’aquest país”. Huerta era a la pista central de Roland Garros en representació del govern espanyol, perquè ja se sap que l’esport no s’ha de barrejar amb la política excepte quan ho fan els estats ja existents. Per això l’agència EFE va servir ahir als seus abonats una notícia que van titular així: “El nou govern espanyol, d’estrena amb Nadal a la recerca de l’onzena”.

Si tenim present que la majoria de les competències d’esports –i de cultura– estan transferides a les comunitats autònomes, al ministre espanyol del ram li queda poc més que l’esport d’alt rendiment i ser la cara de l’Estat en les grans competicions. Per a Huerta ha estat com un regal que la seva arribada al govern hagi coincidit amb un nou triomf de Nadal i un mundial de futbol. Amb quatre tòpics i quatre crides patriòtiques, qui dia passa, any empeny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)