Editorial

L’EDITORIAL

Alemanya, cap a casa i sense dret a queixa

Alemanya no és la primera campiona del món de futbol que no supera la primera fase en el mundial següent. Sense anar gaire lluny, fa quatre anys li va passar a Espanya. El campionat dels de Joachim Löw ha estat absolutament mediocre, amb una derrota inicial contra Mèxic i un triomf agònic en el minut 95 contra Suècia abans del ridícul d’ahir contra Corea del Sud, que no havia sumat ni un punt. Els alemanys, amb una selecció molt pròxima a la millor possible i, en tot cas, poc condicionada per les lesions, no poden lamentar-se de cap altra cosa que dels errors propis.

Han passat quatre anys des de l’èxit del Brasil i és evident que els responsables tècnics alemanys no han sabut fer evolucionar aquell equip sòlid, bon competidor i expeditiu. Lahm, Schweinsteiger, Klose, Ozil... o no hi són o s’han fet grans, i quatre anys no sempre són prou temps per posar en marxa i dotar de maduresa una nova generació. A Rússia, Alemanya ha convertit la regularitat en previsibilitat, la solidesa en mediocritat i la capacitat resolutiva en possessió estèril, en futbol pla, sense verí a l’àrea. En tot cas, la pèrdua de crèdit que acompanya un fracàs en tota regla com aquest sempre es pot aprofitar per trencar amb les hipoteques del passat, per fer cau i net.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)