Editorial

L’EDITORIAL

Froome i el Tour, un ‘win- win’ evident

Chris Froome serà a la ratlla de sortida del Tour i buscarà el seu cinquè títol. Li convé a ell, al seu equip, a l’UCI i, digui el que digui, també li convé al Tour. Una altra cosa és que la resolució del seu presumpte dopatge per salbutamol hagi estat esperpèntica i, en certa manera, fins i tot sospitosa, perquè l’endemà que es va conèixer el vet del Tour mentre el cas no es tanqués –així mantenia la imatge de líder de la croada contra el dopatge–, el cas es va tancar. Ho sabia el Tour? Va ser l’UCI que es va espantar? Difícil respondre, però la realitat és que un cas que s’arrossegava des del setembre, i que no impedia que Froome competís amb una mesura cautelar de l’UCI, s’ha arxivat en un tres i no res i en vigílies de la cursa en què sí que li prohibien córrer.

Froome és el favorit. Pel seu estat de forma, perquè domina tots els perfils d’etapa i perquè té un equip fora de l’abast de la resta. Amb ell a la sortida, no s’entreveu cap altre favorit, tot i que la muntanya, més present i dura (nou ports de categoria especial) podria igualar forces amb els escaladors. Pel podi també compten Richie Porte, Nairo Quintana, Tom Dumoulin, Mikel Landa i d’altres. El ciclisme català té moltes expectatives en el debut en la gran ronda francesa del jove Marc Soler després del seu triomf absolut en la París-Niça.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)