Editorial

L’EDITORIAL

Per disfrutar de l’esport de competició

Durant dues setmanes Barcelona serà la capital europea dels esports d’aigua amb la disputa dels campionats d’Europa de waterpolo. No és la primera vegada que la capital catalana adquireix aquesta capitalitat. Mundials (2003, 2013) o fases finals de lliga de campions masculina (2008, 2014 i 2015) i femenina (a Sabadell, 2011, 2014 i 2016) formen part del paisatge esportiu català.

La consecució d’aquest europeu respon a una iniciativa de la federació catalana –amb el president Enric Bertran al capdavant– que l’ha defensat amb dents i ungles i ha convençut els altres actors imprescindibles. És, a més, un dels últims grans esdeveniments esportius dels quals es té constància que es faran a Barcelona en els pròxims anys.

En clau d’Estat espanyol, si es vol que un europeu de waterpolo tingui repercussió i interès, s’ha de fer a Catalunya. Dels 26 jugadors i jugadores convocats pels seleccionadors espanyols, 25 juguen en clubs catalans. 12 de les 13 jugadores de Miki Oca són catalanes, i també 7 dels 13 jugadors que dirigirà David Martín. L’equip femení té aspiracions fonamentades per lluitar pel títol que ja va obtenir el 2014. Pel que fa al masculí, lluitar per les medalles ja seria un èxit, perquè des del mundial del 2009 no fa podi en cap gran competició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)