Opinió

L’aparador del mundial

El mercat de fitxatges està en plena ebullició i el mundial de Rússia és un (gran) aparador per als jugadors, és evident. Molts es revaloren després d’una cita com aquesta. La pregunta és si es revaloren tant com mereixen. En un mes un jugador és més o menys decisiu, efectiu? Els grans clubs s’han fixat en jugadors que han destacat durant les darreres setmanes però en molts casos es tracta d’un rendiment específic que es basa en un període de temps massa curt i condicionat també per la situació en què ha arribat el seu club a final de temporada. Alguns ho han fet amb menys exigència que d’altres i això acaba afectant el nivell que s’exhibeix durant el mundial.

Val la pena pagar tant per un jugador que ha estat a un gran nivell durant un mes i que durant l’any s’ha mostrat més irregular? Plantegem-ho a la inversa. Jugadors que han fet una gran temporada però que han tingut un paper discret durant el mundial perden valor?

El 2014 va ser el cas de James, que va aparèixer a l’òrbita del Madrid després del mundial que va protagonitzar. El club blanc va pagar 75 milions per un jugador que apuntava alt però que va marxar al Bayern sense convèncer. Enguany han sortit noms com els de Yerry Mina, Willian, Cho Hyun Woo… de qui abans del mundial ni es parlava.

Ara és l’hora dels directors esportius, dels bons. Els que saben diferenciar entre els jugadors que rendeixen regularment i els que ho fan durant un període específic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)