Editorial

L’EDITORIAL

El títol és francès, el futbol és croat

França passarà a la història dels mundials de futbol com la campiona del 2018. Un equip sense fissures, ben estructurat i organitzat, sense esquerdes al darrere, amb múscul al mig del camp i talent a dalt, que, a més, en la final va navegar amb el vent de popa. Abans de marcar el 3-1 no havia estat superior a Croàcia, més aviat al contrari. Però el futbol d’alta competició continua sent en gran part un joc d’errors, com ara l’autogol de Mandzukic després d’una falta que va ser una piscina de Griezmann. El penal no és ni un error, i només es va detectar amb el VAR.

Massa càstig per a la proposta croata, valenta des de l’inici, tot i els 90 minuts de més que acumulaven a les cames els seus jugadors. El subcampionat supera de molt l’expectativa més optimista dels croats però, un cop a la final, despertar del somni amb un càstig excessiu es dur.

França ja consta en el palmarès, però futbolísticament Rússia 2018 quedarà marcada per les dues propostes futbolístiques més elaborades, sempre a partir de la possessió. Bèlgica va caure en semifinals i Croàcia és la subcampiona. Un orgull per a un país petit, de 4,3 milions d’habitants i amb 95.000 llicències. A Catalunya som 7,5 milions i amb 135.000 llicències. Croàcia ha tingut el títol molt a prop. Nosaltres encara somiem.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)