Editorial

L’EDITORIAL

Les vacances són sagrades en l’esport d’elit

Ahir es van incorporar a la pretemporada del Barça Messi, Piqué, Alba i Busquets, tots quatre eliminats del mundial justament fa un mes. Els que no van ser a Rússia i havien acabat la temporada el 20 de maig van posar-se en marxa el 12 de juliol. Escuren les vacances Mina, Suárez, Coutinho, Vermaelen, Dembélé, Rakitic i Umtiti. Aquests quatre últims es perdran fins i tot la supercopa, i és que, també en l’esport professional, desconnectar el cos i el cap és imprescindible.

Messi i els tres internacionals amb Espanya són dels jugadors amb més partits a les cames. Entre 65 i 70 en totes les competicions la temporada passada. Si haguessin disputat la final del 15 de juliol a Moscou ja hi hauria debat: haurien de jugar la supercopa el dia 12, a Tànger, amb una calor de boig? La resposta és no, pensant en el llarg termini, però sovint s’imposa la curta mirada.

Amb tot, a Valverde li faltaran quatre jugadors –tres dels quals, titulars– i els quatre que van començar a entrenar-se ahir, a més de Suárez i Coutinho, estaran completament fora de ritme. Un dany més de tenir una lliga de 20 equips, una copa encara amb massa eliminatòries a doble partit i les patxangues habituals de seleccions que només serveixen perquè les federacions facin cash i per castigar el físic dels jugadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)