Editorial

L’EDITORIAL

L’UCI, contra el monopoli de l’Sky

Sigui amb Froome, sigui amb Thomas, l’equip ciclista Sky ha guanyat sis dels set últims Tours, i això l’UCI creu que no s’ha de permetre perquè va contra l’espectacle. Si ja és de conveniència dubtosa segons quin intervencionisme, les mesures que planteja la federació semblen sortides d’una nit sense dormir: limitar els equips a sis corredors en el Tour per igualar el potencial de tots o imposar un sostre pressupostari per impedir que l’Sky acumuli estrelles i que s’hagin de repartir entre la resta d’equips, poden ser mesures benintencionades però condemnades al fracàs. Amb sis corredors per equip al Tour encara s’amplificaran les diferències, perquè els líders dels equips més dèbils es quedaran abans sense companys. I el sostre pressupostari iguala el potencial dels equips però ho fa a la baixa, de manera que el resultat final seria que el conjunt del pilot professional tindria menys diners. El món al revés: en lloc de buscar més recursos, s’empobreix el conjunt de l’esport.

En la F-1 quan han intentat destruir un monstre esportiu n’han acabat creant un altre. Al monopoli de Ferrari i Schumacher el va seguir el de Vettel amb Red Bull. I quan, via reglament tècnic, se li va voler tallar les ales, ha aparegut Mercedes. Valdria la pena que l’UCI hi reflexionés i corregís plantejaments.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)