Editorial

L’EDITORIAL

Fa més mal perdre-la que joia guanyar-la

La supercopa té el valor –si es vol, més mediàtic que futbolístic– que és el primer test competitiu i, per tant, la primera referència susceptible de ser analitzada. Un títol sempre és un títol, encara que sigui menor, i bé que ho sap el mateix Barça, amb el rebombori que va causar l’estrepitosa derrota d’ara fa un any contra el Madrid. Perdre-la sol tenir més costos que no pas beneficis guanyar-la però, per sort, l’inici de lliga dels dos rivals va actuar com a factor de correcció immediat, l’aigua no va sortir de mare i la temporada va acabar amb un doblet que fa que només en moments com ara es pugui evocar aquella supercopa.

Malgrat tot, les circumstàncies d’un any enrere no són reproduïbles. Centrats en l’insòlit Barça-Sevilla d’avui, el rival i el format a un sol partit redueixen l’impacte de qualsevol resultat. Els dos equips arriben a la cita havent assolit nivells de preparació molt diferents. Per potencial el Barça sempre seria el favorit, però mentre que el Sevilla es va posar a suar el 3 de juliol i ja ha disputat tres partits de classificació per a l’Europa League, uns quants homes clau del Barça no s’han entrenat ni una setmana. Els andalusos, però, afronten el partit amb un esforç competitiu molt recent. El còctel el completa el clima d’una nit d’estiu africana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)