Opinió

Fenati, el criminal, la persona

Mai no podrà dir que s’ha estat injust amb l’impulsiu italià, però vigilem perquè se sigui igual de just i sever amb tothom

Res, ni l’ofuscació més irracional justifica el comportament de Romano Fenati tocant la maneta del fre de Stefano Manzi en plena recta de Misano, en lluita pel... 16è lloc! Justament ell, Fenati, el que havia de ser l’hereu italià de Valentino Rossi, l’apadrinat per Il Dottore fins que es va barallar amb Uccio Salucci, amic de Rossi i home de confiança seu en l’equip VR46 el 2016. Fenati, el mateix que li ventava una puntada de peu a Niklas Ajo un any abans. Massa taques en l’expedient d’un pilot que prometia moltíssim (victòria en Moto3 l’any del seu debut, amb només 16 anys) però que mai no s’ha acabat de concretar, tot i que l’any passat va ser subcampió de Moto3 (als 22 anys i en la seva sisena temporada en la categoria, tot s’ha de dir). Ja no era gaire convencional que Fenati fos representat per la seva mare, però el que s’ha escapat de l’ortodòxia és el pilot.

Marinelli –el seu equip fins ara–, MV Agusta i Forward Racing –els que li havien de donar feina l’any 2019– se n’han desentès. Són italians, com ell. Com Rossi. No hi ha ningú més pacient amb els seus protegits que Vale, però Fenati també li va fer vessar el got.

Fenati, després de penedir-se de la seva irresponsabilitat, ha vist com tothom li ha girat l’esquena i abandona el campionat. Veurem si algun cap d’equip té pietat d’ell, però fa tot l’efecte que pagarà pels seus pecats, que són abundants, i també haurà estat l’ase dels cops per fer arribar un advertiment a la resta de pilots de Moto2 i Moto3. MotoGP menja a banda i alguns dels seus pilots més, perquè tots tenim present el que va semblar una puntada de peu gens subtil de Rossi a Márquez, sense sanció.

L’impulsiu Fenati va cometre un error gravíssim. Pots anar calent d’orelles, però no tens cap dret a posar en risc un rival. Qui hi entén una mica sap que l’acció de l’italià és perillosa, però sobretot és molt lletja, i que hi ha maniobres tan agressives però menys indecents que acaben impunes. A Fenati l’aturada cerebral li ha sortit cara. Veurem què és de la seva vida esportiva i personal, perquè o madura de cop o no té bon pronòstic. Mai no es podrà sostenir que s’ha estat injust amb ell, però a partir d’ara haurem d’estar vigilants perquè se sigui igual de just i sever amb tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)