Editorial

L’EDITORIAL

Un partit que hauria fet feliç Johan Cruyff

El Barça-Girona d’aquest vespre al Camp Nou no és el primer enfrontament entre els dos equips catalans. Independentment del resultat final, el fet d’enfrontar el Barça amb un equip dirigit per un dels entrenadors que més bé ha metabolitzat el que significa el cruyffisme futbolístic sí que és novetat. Eusebio potser ha machinitzat una mica el Girona en els últims partits perquè tot tècnic està obligat a trobar l’equilibri entre el futbol i els resultats, però és innegable que amb el tècnic castellà el dibuix del joc de posició i el tracte amb la pilota tenen un pes superior que en el passat.

“Estem marcats per Cruyff”, admetia Juan Carlos Unzue, excompany d’Eusebio –i del seu ajudant Onésimo– i Valverde en la seva etapa de jugador, a més d’exajudant de Luis Enrique a la banqueta del Camp Nou. Segur que Johan no s’hauria perdut el partit d’avui.

Valverde només va coincidir dos anys amb Cruyff, els dos primers del tècnic holandès al Barça (1988-90) però és el responsable de fer evolucionar la identitat futbolística del Barça perquè continuï sent una marca guanyadora. Ho va fer el mateix Guardiola, Luis Enrique va impulsar una evolució i Valverde, en el seu segon any, s’ha dotat d’una plantilla per afegir versatilitat respectant l’essència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)