Opinió

Xavi és d’un altre nivell

Ningú aguanta una comparació amb Messi i, fins al dia d’avui, tampoc amb Xavi

Dimecres passat vam gaudir per primera vegada d’un jugador que tothom esperava que fos molt bo. Arthur Melo va aconseguir que els afeccionats del Barça tinguessin un alè d’esperança per pensar que no tot estava perdut. Però d’això a comparar-lo amb Xavi em sembla una ignomínia. Xavi va ser el millor migcampista del món i és un dels millors de la història. El gran Barça de Guardiola i Messi no s’entén sense ell.

Arthur ens va mostrar que tot i la seva joventut pot ser capaç d’ocupar la vacant al mig del camp que ha deixat Iniesta. Els desconfiats pensàvem que en partits exigents Valverde apostaria per Arturo Vidal per la seva consistència i experiència. Amb l’emprenyada del xilè sembla clar que Vidal també ho pensava. A mi, personalment, m’agradaria que Coutinho exercís de migcampista mentre esperem l’arribada de De Jong, però soc conscient que amb Coutinho al mig i Dembélé a l’extrem l’equip té tendència a desprotegir-se i augmenten els riscos defensius. Arthur dona a l’equip la pausa necessària per dominar el joc.

Xavi, dins del camp, va canviar el futbol del Barça i de la selecció espanyola. Fa set anys Luis Aragonés em va comentar que per a ell va ser fàcil encomanar el joc de la Roja a Xavi. Segons el sabio de Hortaleza, “era el que més en sabia i el que més bé m’entenia”.

Dimecres Arthur va jugar el seu primer partit gran amb la samarreta del Barça. No el primer gran partit amb el Barça. En aquest inici de temporada el llistó no era gaire alt però s’ha de reconèixer que el Barça, arrossegat i guiat per Messi, va jugar un partidàs a Wembley, territori sagrat per al barcelonisme.

Parlem constantment de futbol i especialment del Barça i això ens fa perdre la perspectiva. Messi va dir exactament que Arthur “és molt semblant a l’estil de joc de Xavi”, no que Arthur i Xavi fossin semblants. Si fos així estaríem tots xalant de valent imaginant el futur amb una mica més d’esperança.

No vull ni pensar en el dia que algú hereti el 10 de Messi. Haurem de recordar la quantitat de grans jugadors que en els darrers deu anys han volgut ocupar el lloc de Messi al pòdium del futbol mundial. Ningú aguanta la comparació amb Messi i, a dia d’avui, tampoc amb Xavi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)