Editorial

L’EDITORIAL

Una altra dada decebedora de Tarragona 2018

La URV ha xifrat en 140 milions (107 a Tarragona) l’impacte econòmic dels Jocs Mediterranis. Atès que només es van vendre 28.400 entrades, una simple operació deixaria la despesa per visitant –els esportistes no només no pagaven sinó que ho tenien tot pagat– en gairebé 5.000 euros per cap, totalment irreal perquè, per posar un exemple, el GP de F-1 genera uns 170 milions amb més de 90.000 espectadors que paguen com a mínim 100 euros per cap i que són –a diferència de Tarragona 2018– majoritàriament de fora. En aquest cas, surten a més de 1.800 euros d’impacte per entrada venuda.

La clau dels 140 milions de Tarragona 2018 és que l’estudi hi inclou el cost de les obres d’infraestructures esportives (77 milions només a Tarragona) i una valoració de les informacions publicades (17 milions més). Les infraestructures queden per a la ciutat i això és positiu –ara s’han de saber utilitzar i amortitzar–, com també ho és que per 12 milions d’inversió municipal se’n captessin 67 més –una relació que alguns grups municipals qüestionen–, però un cop destriats els diversos conceptes, la realitat de l’impacte econòmic és molt modesta, com no podia ser d’altra manera després de conèixer les de venda d’entrades i de marxandatge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)