Editorial

L’EDITORIAL

Primer OK del COI a Barcelona i els Pirineus

Els Pirineus i Barcelona han superat un primer filtre per pugnar pels Jocs d’hivern del 2030. És un pas de caire tècnic, una mena d’ITV en la qual el COI comprova la viabilitat infraestructural i li dona via lliure perquè presenti candidatura. Aquí ja sabíem que són viables i ara també ho sap el COI. Ara cal prendre decisions.

Projectes d’aquesta envergadura exigeixen l’acord entre institucions, i aquest és un capítol que no podem considerar superat, com a mínim per part de l’Ajuntament de Barcelona, que hi ha de posar la marca i algunes seus esportives. Però també demana grans pactes interns a les institucions, perquè un canvi de color polític no faci embarrancar una candidatura amb la pèrdua de temps i diners corresponent. El maig del 2019 hi ha eleccions municipals, i si després calgués fer algun replantejament el període de temps per elaborar el projecte olímpic, que ara es percep suficient, ja no ho semblaria tant.

En canvi, cal relativitzar la variable nacional. Formular una hipòtesi de quina serà la relació entre Catalunya i Espanya l’any 2030 és fer ciència-ficció. Tant de bo fossin els primers Jocs Olímpics disputats a l’estat català, però la decisió de presentar candidatura s’ha de prendre si es valora que són beneficiosos ja amb el context actual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)