Editorial

L’EDITORIAL

Un escàndol que crida a la revolució

De moment només és una filtració de Football Leaks, però promet oferir proves concloents que la UEFA –en l’època de Michel Platini i Gianni Infantino– va ser còmplice d’una vulneració flagrant del fair play financer per part del PSG i del City, dos clubs propietat de magnats de Qatar i Abu Dhabi i íntimament connectats amb els règims d’aquests emirats. I no és de broma, perquè les xifres difoses són de 1.800 i 2.700 milions d’euros.

Si el que de moment és una acusació periodística es verifica, no hi haurà cap redempció possible que no impliqui l’expulsió del PSG –de motius en sobren– i del City de la Champions. I la inhabilitació per un període llarg d’Infantino (ara en la FIFA), perquè Platini ja està fora de joc fins al 2023.

En absència d’aquesta resposta –una hipòtesi plausible–, la quantitat de clubs perjudicats seria tan gran que no acaba de ser ben bé casual que simultàniament a les acusacions contra la UEFA es filtri que ja hi ha 11 clubs europeus disposats a sortir de la Champions per crear la Superlliga Europea. Ja tarden a trencar un monopoli que, a més, les institucions europees hauran de beneir. Però sobta que al costat dels grans (Barça, Madrid, United, Bayern, Juventus, Chelsea i d’altres), hi figurin també els presumptes infractors, PSG i City.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)