Opinió

Amics de Johan

Hi havia una bona representació de la junta del Barça en un acte en què possiblement no jugaven en camp propi

Dimarts farà una setmana que vam assistir a la segona entrega de les xerrades al voltant d’una pilota i d’un personatge únic que organitzen els Amics de Johan. La primera la van protagonitzar l’any passat Pep Guardiola, Ferran Adrià i Sergi Pàmies, i tots tres ens van regalar una jornada deliciosa moderada per Antoni Bassas.

Va ser el torn d’Ernesto Valverde, Joan Francesc Ferrer, Rubi, i Eusebio Sacristán. Sota el lema Si tú tienes el balón... va transcórrer un acte en què Pere Escobar i Ricard Torquemada van ser els encarregats de repartir el joc. Valverde i Eusebio són membres d’una extensa colla d’exjugadors dirigits per Johan Cruyff que actualment són entrenadors. Van gaudir en primera persona les idees del geni holandès i, en alguns moments, també les van patir. Rubi no va conviure amb Cruyff però ha sabut incorporar al seu ideari futbolístic algunes de les premisses que defensava l’holandès. Rubi va transmetre la seva personalitat sense sentir-se en cap moment en fora de joc.

Qui són els amics de Johan? Són majoritàriament periodistes que en l’època del Cruyff entrenador cobrien la informació del Barça. Periodistes que tenien contacte directe amb l’entrenador i els jugadors, periodistes que en més d’un cas van iniciar una amistat que va perdurar fins als darrers dies del mite. Eren altres temps. Era un altre tipus de periodisme.

L’auditori de Mediapro era ple de gom a gom per escoltar tres savis del futbol i alhora per recordar un personatge etern. Jo no era amic de Cruyff, però el vaig veure jugar, el vaig gaudir com a entrenador del dream team i vaig tenir el plaer de ser el seu assistent en la selecció catalana absoluta. Tractar-lo de tu a tu va convertir el meu ídol en llegenda. Hi havia una bona representació de la junta del Barça en un acte en què possiblement no jugaven en camp propi. La memòria a vegades és implacable però els campionats es lluiten en camps fàcils i en altres que no ho són tant. Bartomeu i companyia van saber estar al seu lloc.

Per acabar vull donar les gràcies als Amics de Johan per existir, per aquests actes, pels llibres solidaris, per acompanyar Pep Guardiola a Lledoners i per deixar-me compartir molts d’aquests moments. Us ho agraeixo, us respecto i us estimo, família.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)