Editorial

L’EDITORIAL

La caiguda dels abonaments a l’Espanyol

La conjunció d’uns resultats esportius espectaculars amb la no menys remarcable caiguda del nombre d’abonats és una pèssima notícia per a l’Espanyol, que ha hagut de fer autocrítica de la política de preus en la renovació dels abonaments. Tampoc tenia cap alternativa, perquè les dades canten ben alt. La pèrdua d’abonats en les vuit últimes temporades és d’un 33% (de 35.750 a 23.612), però és que la caiguda d’aquest curs respecte al passat és la més forta d’aquesta etapa, gairebé un 13%, amb 3.449 abonats que s’han quedat pel camí.

La primera conclusió és que és molt més fàcil crear desafecció a partir d’un error d’estratègia que recuperar aquest col·lectiu de disgustats amb resultats esportius. Perquè fins al partit contra el Girona la trajectòria de l’equip al RCDE Stadium era impecable i, malgrat l’ensopegada, l’Espanyol continua sent equip de la zona alta.

L’altra dada que ha moure a alguna reflexió és que, tenint 23.612 abonats –i se suposa que a taquilla també es venen entrades a aficionats de casa i forans–, tots els partits hagin tingut una assistència menor. Ni el matx contra el Girona, convenientment escalfat en la prèvia i amb presencia rellevant d’afició visitant, ho va aconseguir (22.258). La resta, entre 13.500 i 19.500 espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)