Opinió

El partit més important

Les circumstàncies vitals de moltes persones i les ínfimes condicions de casa seva els obliguen a jugar una gran final en un terreny molt hostil: el mar

Avui no parlaré de futbol. Ni tan sols de Dembélé, que no saps mai si és un tema futbolístic, disciplinari o de companyonia dins d’un vestidor. Avui parlaré de solidaritat. Potser el que necessita el jugador francès per part del club i dels seus companys.

Ernesto Valverde és el padrí de la 14a edició del llibre Relats solidaris de l’esport, una obra benèfica destinada aquest any a Proactiva Open Arms, ONG que dirigeix Òscar Camps. El partit d’ahir contra el Vila-real va ser l’escollit pel Barça, col·laborador del projecte mitjançant la seva fundació, per donar visibilitat a aquest projecte que va començar l’any 2005. El primer padrí va ser Samuel Eto’o. L’han seguit Carles Puyol i Iván de la Peña, Leo Messi, Frank Rijkaard, Xavi Hernández, Pep Guardiola, Éric Abidal, David Villa, Andrés Iniesta, Javier Mascherano, Gerad Piqué, Luis Suárez, Marc Márquez i el ja citat Ernesto Valverde.

Durant tots aquests anys hem treballat molt per tirar endavant aquesta meravellosa iniciativa, però alhora hem viscut moments emocionants. Us en diré només tres: el primer és Leo Messi mostrant al públic del Bernabéu i del món sencer la samarreta de l’Associació de la Séndrome X-Fràgil després de fer dos gols en el meravellós 2-6 contra el Madrid. El segon, el protagonitzà David Villa a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona inaugurant una sala per a adolescents gràcies a la recaptació obtinguda en aquella edició. La cara d’emoció i l’agraïment dels joves no va deixar indiferent l’asturià. El darrer instant que et reconforta amb l’ésser humà és quan una nena afectada pel PKU (trastorn metabòlic hereditari) va lliurar una samarreta a Luis Suárez amb el logotip de l’associació. El Suárez pare és va trencar en reconèixer la fragilitat dels infants.

Avui, quan pensem en tots ells i agraïm la seva col·laboració, focalitzem la mirada en Ernesto Valverde i Òscar Camps. Les circumstàncies vitals de moltes persones i les ínfimes condicions de casa seva els obliguen a jugar una gran final en un terreny molt hostil: el mar. Molts no ho superen i perden la final. Altres, gràcies a Proactiva Open Arms, poden salvar la vida i tenir una nova oportunitat. Què podem fer nosaltres? Moltes coses, però la més senzilla és acostar-se a un centre d’El Corte Inglés i comprar el llibre Relats solidaris de l’esport. Són 15 euros que salven vides.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)