Editorial

L’EDITORIAL

No és veritat que no hi hagi res en joc

El Barça tanca avui la primera fase de la Champions contra el Tottenham amb els deures fets. El pas a vuitens i el primer lloc del grup ja són realitat passi el que passi avui. Però el típic tòpic que en partits com els d’avui no hi ha res en joc no és cert. El Barça s’hi juga aspectes tangibles i també intangibles.

Entre els primers, 2,7 milions d’euros que paga la UEFA per cada victòria en la primera fase. Pot semblar una fotesa en un club que voreja els 1.000 milions de pressupost, però implica que els guanys per resultats passin d’11,7 milions a 14,4 i l’acumulat fins ara, de 36,4 a 39,1 milions.

El respecte pel rival i la competició forma part del paquet d’intangibles. El Tottenham es juga la classificació amb l’Inter. Els anglesos depenen d’ells mateixos mentre que l’Inter necessita obtenir un resultat millor del que faci el Tottenham. Per tant, el Barça juga però també arbitra.

La convocatòria de Valverde, amb tots els pesos pesants, és el primer pas per respectar la competició. El segon l’hauran de fer els onze titulars i els que surtin amb posterioritat. L’escenari és completament propici per fer rotacions, sempre que la competitivitat i aquest respecte pel rival i la competició no se’n ressentin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)