Opinió

Mai més tindrem un altre Messi

Lionel Messi, el xaval que amb tretze anys va aterrar a Barcelona, és un dels nostres

Leo Messi rebrà demà la Bota d’Or com a màxim golejador del futbol europeu. Ho farà a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, un espai on es respira futbol. La cervesa és un element que va intrínsecament lligat al futbol i al bon rotllo i Messi és un futbolista que destil·la bon rotllo per tot arreu. És molt difícil no estimar algú que fa feliç tanta gent. Serà la seva cinquena Bota d’Or, fita que ningú ha aconseguit i que es preveu difícil d’igualar. Messi té tots els guardons repetits i el que és més difícil: no queden adjectius per definir-lo. Tots ho provem però ens repetim, volem ser originals però ell sempre inventa una nova jugada, un gol inversemblant..., el que sigui per fer-nos gaudir, pensar i preguntar-nos: “Com ho ha fet?” Fer un article per lloar la figura de l’argentí és molt agosarat. Tota la corrua d’elogis que podem escriure sempre poden ser superats en el proper partit. Accepto sense complexos no estar a l’altura del futbol de Messi.

Messi té el reconeixement gairebé unànime del món del futbol. Fora de la rivalitat pròpia de la lliga espanyola a l’argentí ja se’l considera patrimoni del futbol mundial. No hi ha colors, no hi ha samarretes, només un pare de família de Rosario que fa feliç la gent jugant a futbol.

Messi ha fet 31 anys. Sembla que estigui al moment àlgid de la seva carrera, ho sembla des de fa dotze anys, però és evident que cada temporada és una menys de les que podrem gaudir del seu joc. Som en aquella època que hem d’assaborir cada passada, cada assistència, cada gol..., perquè serà impossible tenir un altre Messi amb la samarreta del Barça. Quan em refereixo a tenir un altre Messi parlo de tenir un vailet de casa que creix sobre els valors futbolístics i humans que s’ensenyen a la Masia.

Messi és l’estendard d’una generació de futbolistes únics, irrepetibles, sortits del planter. Lionel Messi, el xaval que amb tretze anys va aterrar a Barcelona, és un dels nostres com ho són Xavi, Puyol, Iniesta, Sergio Busquets, Piqué o Sergi Roberto.

Demà rebrà un altre reconeixement públic en forma de premi, però el que sempre tindrà serà la gratitud de la gent del futbol, de l’afeccionat que veu més enllà d’uns números o d’uns colors. Messi sempre serà el 10.

Leo, la gent t’estima. Jo també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)