Editorial

L’EDITORIAL

El Girona es posa al dia amb l’acadèmia

La posada en marxa de l’acadèmia esportiva del Girona aprofundeix en l’estructuració d’un club que vol quedar-se a la LFP. Un any i mig després de l’ascens a primera, el club ha fet passos concloents en aquest sentit –ha obtingut la concessió de Montilivi per 50 anys, cosa que li permetrà fer-hi inversions amb perspectiva d’amortitzar-les– i d’altres que resolen mancances de manera temporal mentre s’espera la solució definitiva, la futura ciutat esportiva que donarà resposta a les necessitats del primer equip i del futbol de formació del club. Entre les mesures que han permès parar el cop, la construcció dels camps d’entrenament de La Vinya –en col·laboració amb el PGA de Caldes– i l’acadèmia inaugurada dimecres.

Aquesta residència de jugadors resol una necessitat cada dia més patent en la formació de jugadors: fer compatible la millora esportiva i l’assoliment d’objectius acadèmics. També s’ha fet amb col·laboració externa –l’edifici és de l’escola Maristes– però permet que una quarantena de joves jugadors entre 14 i 18 anys resideixin en un entorn comunitari però favorable a l’estudi –al costat d’una escola– i cèntric però alhora prou enretirat dels nuclis d’oci. Una oferta que era un luxe anys enrere però que avui és gairebé obligatòria en el món dels clubs professionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)