Editorial

L’EDITORIAL

Per damunt de l’esport, la llibertat

L’edició d’avui és gairebé un monogràfic sobre el que ha donat de si l’any 2018. L’esport és la nostra raó de ser, però, per damunt d’aquest àmbit i de tots els que representen d’alguna manera l’oci, l’esbarjo i l’espectacle, hi ha els drets fonamentals, entre què el de la llibertat de pensament i d’opinió ha estat greument atacat durant tot l’any, i tot fa preveure que aquest embat, l’envestida de les estructures de poder de l’Estat espanyol contra la dissidència, s’endinsarà de ple en l’any que comença demà. L’esport ens dona vida, però res val més que la llibertat i la dignitat, titulàvem a portada dissabte 24 de març rere uns barrots que simbolitzaven la repressió a la dissidència, a la voluntat de ser el que volem ser sense que ningú ens ho imposi. Era l’endemà de l’empresonament dels consellers que no havien optat per exiliar-se d’una democràcia tan formal i tan poc real que esdevé totalitària i revengista.

Els deu mesos posteriors, les paraules dels presos polítics han ressonat com un mall als nostres caps per recordar-nos que el 2018 no ha estat un any excepcional, com ens hauria agradat glossar per les gestes esportives, que també han esdevingut i que trobareu a les planes interiors. Ha estat un any d’excepció. Un estat d’excepció que haurem de saber revertir entre tots.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)