Opinió

Com premiar un gran fracàs

Si el Barça o el Madrid haguessin fet el que va fer l’Atlético –KO en la Champions, OK en l’Europa League–, estarien entre els tres candidats a millor club de l’any?

Cada final i inici d’any és un no parar de premis i guardons en el món de l’esport. En el futbol, ja hem viscut el The Best de la FIFA i la Pilota d’Or de la revista France Football i demà s’entregarà en una gala que es farà a Dubai un tercer premi al millor futbolista del 2018. Són els Globe Soccer, uns premis que coorganitzen l’Associació Europea de Clubs (ECA) i l’Associació Europea d’Agents de Jugadors (EFAA). Els guardons es van atorgar per primer cop el desembre del 2010, i a més de premiar el millor jugador de l’any, també es reconeix el millor entrenador, el millor club i el millor agent. Messi ha guanyat el premi un cop, el 2015; el Barça, dues vegades, el 2011 i el 2015. Com a curiositat, en el palmarès del millor agent de jugadors només hi ha dos noms, Jorge Mendes –premiat set vegades– i Mino Raiola. Un parell de bones peces.

Els aspirants a millor futbolista són Griezmann, Cristiano Ronaldo i Mbappé. Modric, reconegut amb el The Best i la Pilota d’Or, no hi és. Ja s’ho faran. El que m’ha cridat l’atenció és un dels clubs i un dels entrenadors que aspiren als premis respectius: l’Atlético de Madrid i el seu tècnic, Diego Simeone. L’Atlético competeix amb el Real Madrid i el Liverpool, i Simeone, amb Zidane, Klopp, Deschamps i Allegri.

En tots els premis es pot discutir els mèrits d’uns i altres, però és que no puc entendre què hi fan l’Atlético i Simeone en aquesta llista. Ja sé que l’equip matalasser va guanyar l’Europa League –i posteriorment la supercopa d’Europa–, però també tinc molt clar com la va guanyar. La va guanyar després de no superar la fase de grups de la Champions i anar a parar repescat a la segona competició europea. L’Atlético va fracassar en la Champions –va passar de jugar una final i una semifinal en dues temporades consecutives a ser eliminat en la lligueta– i ara ens venen que guanyar després l’Europa League és un èxit. Ho sento però no cola. Sembla evident que ni l’Atlético ni Simeone guanyaran demà cap premi en aquests Globe Soccer Awards, però que estiguin entre els candidats és un insult a la intel·ligència dels aficionats al futbol –tret dels de l’Atlético, és clar–. Si el Barça o el Madrid haguessin fet el que va fer l’Atlético –KO en la Champions, OK en l’Europa League–, estarien entre els tres candidats a millor club de l’any? No crec que s’atrevissin a tant. Una mica de vergonya, encara tenen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)