Editorial

L’EDITORIAL

Rússia continua sent sospitosa

Setze agències estatals antidopatge –la majoria, del centre i nord d’Europa, però també les dels EUA, el Canadà, el Japó i Nova Zelanda– reclamen noves sancions a l’agència antidopatge russa, que el 31 de desembre no va entregar la documentació preceptiva per poder ser rehabilitada. Tot fa pensar que l’escandalós i sistemàtic dopatge d’estat practicat durant dècades podria esquitxar tan amunt que val la pena amagar el que es perpetrava al laboratori de Moscou, al preu que sigui.

Rússia, democràcia tutelada que margina minories, conculca drets humans i persegueix l’oposició, hauria d’agrair la tolerància que l’esport mundial ha tingut amb els seus esportistes des que es va destapar l’escàndol. I el règim de Putin hauria de valorar el gest de l’AMA (l’agència mundial antidopatge), que al setembre va readmetre l’agència russa (Rusada), tot i la sanció que pesava fins al 31 de desembre, donant per descomptat que facilitaria les dades del dopatge organitzat, en un gest de confiança que ha estat traït.

Aquestes actituds, a banda de demostrar que amb el règim de Moscou s’ha de ser inflexible, alimenten les sospites que l’esport rus podria continuar fent trampes. Per cert, entre les agències antidopatge que han reprovat l’actitud russa no hi ha la d’Espanya...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)