Opinió

OPINIÓ

Ni ordre ni aventura

Fent servir els mateixos termes amb els quals Borges va definir la literatura, Menotti va afirmar que el futbol és una combinació “d’ordre i aventura”. El joc es basa principalment en l’ordre, i aquest te’l dona o bé la pilota, agrupats i ordenats per la possessió, o te’l dona reduir espais i sortir a l’esquena. Els petits no sempre escullen i poden optar per les dues fases alternades o per la segona, més senzilla d’aplicar. L’aventura és talent individual.

Eusebio ha volgut insistir molt en les dues fases, però ara cap de les dues s’aplica bé; amb el bloc baix ens marquen fàcilment; amb la possessió: precipitació, espais a l’esquena, tard a la pressió i desgavell posicional. Hem perdut l’ordre i sense les filtrades de Borja, els eslàloms de Roberts i les arribades de Portu, també l’aventura.

L’equilibri del Girona implica tornar al que es pot fer amb aquesta plantilla: forts a dintre, contundents a darrere, carrils oberts, desplaçaments a banda, centrades, rematades, segones jugades i esperar aventures dels que les saben fer. O es fa això, o aviat s’haurà de buscar reaccionar, i sense poder fitxar, tots sabem que només queda una solució, poc desitjada per a mi, però que caurà inexorablement, empesa pels mals resultats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)