Editorial

L’EDITORIAL

Els violents, sempre aïllats

El Barça s’ha indignat amb les accions de risc, la violència i les amenaces d’un grup de seguidors seus dimarts a Lió. Bon punt de partida, que ha de tenir més recorregut. Si al Camp Nou no hi entren bengales ni segons qui, fora de Barcelona tampoc se’ls ha de permetre l’accés, però, com que hi ha més implicats, s’han d’escatir responsabilitats. Fos per la Gendarmeria, l’Olympique, la UEFA, el mateix Barça o perquè van concórrer diversos errors, seguidors indesitjables es van colar al Groupama Stadium, van posar en perill la resta d’aficionats blaugrana amb els quals compartien emplaçament i, sobretot, van projectar una imatge impròpia del Barça.

El club s’ha d’assegurar que la investigació dona resultats. Primer, perquè per quedar exonerat de responsabilitats és bàsic identificar els violents i qui els va deixar entrar. Encara està fresc el record de la inflexibilitat de la UEFA a l’hora de sancionar l’exhibició d’estelades, que no va baixar del burro fins que va entendre que el recurs del Barça al TAS tenia moltes possibilitats de prosperar. Ha començat per examinar si té alguna escletxa en l’adjudicació d’entrades que delega en les penyes i a actuar preventivament. A banda d’un perill real per als seguidors pacífics i de la mala imatge per a l’entitat, prou escàs que és l’acompanyament a l’equip per part d’aficionats en els partits de Champions perquè encara s’espanti o desincentivi els pocs que volen (i es poden permetre) viatjar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)