Editorial

L’EDITORIAL

El VAR serà sempre útil

El VAR és una eina tecnològica que, passada per ulls humans, permet reduir la quantitat d’errors que es produeixen en avaluar situacions decisives de joc. Que el VAR no eliminarà els errors és meridià. Que avui dia no ha corregit cap a l’error una acció jutjada amb encert, també. A partir d’aquests supòsits que podem considerar universals, com més soroll i pressions hi hagi al voltant dels àrbitres de VAR, menys valuós serà l’assistent tecnològic. S’ha vist des de la indecent ingerència de Florentino Pérez amb la seva trucada a Luis Rubiales després del Madrid-Real Sociedad de primers d’any, per queixar-se d’un penal no xiulat.

El VAR no és un ull de falcó, que no admet interpretació, sinó justament un instrument per ajudar qui opera a la sala de VAR a objectivar al màxim situacions que, unes més que altres, cal interpretar. Des del primer dia, hem defensat el suport tecnològic i n’exigim el perfeccionament, però sempre des del reconeixement de la seva aportació a l’arbitratge.

La resta són cortines de fum per tapar errors propis. No volem alimentar aquest joc. Perquè, tot i que parlem d’esports diferents, no deixa de ser curiós que una setmana després que el Madrid esclatés contra els àrbitres de la final de copa de bàsquet, un error arbitral li hagi donat dos punts al camp del Llevant. El Madrid, que fa set dies n’acusava uns gairebé de prevaricar, calla ara amb els altres, en un silenci que el delata i el retrata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)