Editorial

L’EDITORIAL

Jugar amb responsabilitat

En l’esport, considerar que cap resultat està consolidat mentre queda temps material per canviar-lo s’ha revelat sempre com l’estratègia més intel·ligent i la que predisposa més a assolir els objectius. Si el Barça salta a la gespa del Camp Nou amb aquesta perspectiva presidint la seva mentalitat, tindrà a favor els elements que pot controlar per eliminar el Manchester United i plantar-se a semifinals de la Champions per primer cop des del 2015.

El Barça reuneix tots els atributs futbolístics que calen per fer valer com a local un 0-1 en l’anada d’una eliminatòria europea. Els reuneix i els ha acreditat de manera reiterada aquesta temporada: responsabilitat col·lectiva per no quedar desprotegit al darrere, criteri selectiu per als esforços d’acceleració, control del resultat favorable fins i tot al preu d’una sensació de descontrol del joc (més aparent que real perquè l’equip no encaixa), maduresa dels líders naturals de l’equip, una parella de centrals de rendiment formidable i capaços de multiplicar-se en l’emergència... Per tancar el cercle, afegim-hi les circumstàncies de tenir tots els titulars disponibles i descansats des de l’anada –a excepció de Ter Stegen– com a efecte positiu d’haver resolt la lliga.

Queden els components aleatoris. Unes mans interpretables, un error de càlcul mesurant un salt o una entrada, un rebot, un autogol. Però també el United hi estarà exposat, fins i tot més, perquè en un moment o altre del partit s’haurà d’arriscar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)