Editorial

L’EDITORIAL

Luis Enrique, la persona

El català Robert Moreno, ajudant de Luis Enrique a la selecció espanyola, serà el substitut de l’exentrenador del Barça. Amb la renúncia, l’asturià capgira dues situacions. En primer lloc, supera la provisionalitat que hi havia des que al març va apartar-se de la selecció per motius familiars i, per tant, permet que la federació tingui les mans lliures per encarrilar el futur. Però també aconsegueix sortir completament del focus mediàtic per poder-se dedicar al tema que el té i el tindrà ocupat durant un temps.

El seu cas torna a posar en primer pla la deontologia de l’ofici periodístic, tantes vegades trepitjada. Luis Enrique ha volgut màxima privacitat sobre aquesta qüestió i ahir aprofitava la carta que va difondre per agrair també “el respecte i la discreció dels mitjans de comunicació”. Sempre des d’una aproximació empàtica, que la privacitat sigui un valor absolut que hagi de passar a davant del dret a la informació seria opinable si l’afectat fos directament Luis Enrique. No és el cas, i, per tant, mentre ell no en vulgui donar detalls, aquí no es farà.

Una última consideració, un apunt per a l’optimisme: la selecció espanyola queda en mans del seu equip d’ajudants. Certament, no hi ha grans competicions a la vista abans d’un any, però també es pot interpretar que, si es resol positivament l’assumpte que ara requereix tota la seva atenció, el retorn de Luis Enrique tindria un encaix ben natural i fàcil. Tant de bo sigui així.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)