Editorial

L’EDITORIAL

Estrelles humanes

Leo Messi, Arthur, Arturo Vidal o Coutinho encara no han acabat la temporada 2018/19. En termes físics i psicològics, es pot assegurar que no l’acabaran. No tindran desconnexió. Cristhian Stuani és un cas molt similar i si Luis Suárez ha descansat és perquè es va operar del genoll. Els jugadors que disputen la copa Amèrica es van incorporar a les seleccions el 3 de juny, una o dues setmanes més tard d’acabar les competicions de clubs, que són els que els paguen generosament i que assisteixen, any rere any i amb una perplexitat que ha esdevingut impotència indolent, a aquesta usura impune que les federacions practiquen al segle XXI per exhibicionisme nacionalista.

Que la lliga de la LFP continuï amb 20 equips és inqualificable. Reduir-la a 18 permetria retallar un mes la competició i un mínim descans a les estrelles del firmament futbolístic, que, per diners que guanyin, no són divines, són humanes. Ben al contrari, Javier Tebas continua fent, desfent i entabanant amb la versió 4.0 de la multiplicació dels pans i els peixos.

Perquè, a banda del risc de lesions i del sot de forma que inevitablement tindran els esgotats sud-americans quan la resta ja corri a ple pulmó, el Barça i altres clubs en situació similar hauran d’afrontar part de la pretemporada sense Messi i la resta, amb el perjudici econòmic conseqüent en els partits concertats. En el cas blaugrana, tampoc és qüestió que s’empassin de propina una generosa volta al món en 20 dies.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)