Editorial

L’EDITORIAL

Nova cúpula esportiva

Pep Segura ja no és el màxim executiu esportiu del Barça. El mànager general esportiu ja tenia les hores comptades després que el vicepresident Jordi Mestre plegués i que el president Bartomeu hagi arribat a la conclusió que el pensament futbolístic de Segura no coincideix del tot amb l’ADN del club, i que el ja exmànager no era la persona adequada per reduir l’abisme que separa el primer equip i la Masia. Mestre i Bartomeu havien aturat plantejaments de censura, conscients que Segura oferia una capacitat professional fora de dubte.

La discrepància era de caire més futbolístic. Segura ha tingut encerts i ha comès errors, però el seu capteniment més resultadista que essencialista, més decantat cap al futbol directe que cap a la protecció del joc de posició, ha impregnat algunes de les seves últimes decisions, i fitxatges com els de Murillo i Boateng han estat una llosa d’un pes que Valverde ha fet insuportable no fent-los jugar.

Amb tot, prescindir de Pep Segura no hauria de ser una finalitat per se, sinó el mitjà per facilitar i accelerar la recuperació d’una identitat que és consubstancial al club i que es visualitza en una idea de futbol ajuntant l’equip al voltant de la pilota i en una piràmide de promoció que funcioni i que porti els joves de la base a la cúspide. Amb l’adeu de Pep Segura, Bartomeu tanca la remodelació de la cúpula esportiva. L’encert d’aquesta decisió és a les mans d’Éric Abidal i Patrick Kluivert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)