Opinió

De vacances amb Arturo Vidal

Uns quants dies de vacances donen per molt. Em vaig assabentar des de la distància de la destitució de Pep Segura, la presentació d’Antoine Griezmann, l’arribada de Matthijs de Ligt a la Juve, l’inici de la carrera com a entrenador de Xavi Hernández, el nomenament de Patrick Kluivert com a director del futbol formatiu i la tornada de Víctor Valdés. Cada fet té un article per si mateix però intentaré ser breu. Anem a pams.

Pep Segura, l’home fort en la parcel·la esportiva, ja és fora. Estic convençut que quan van fitxar el “Professor” Segura sabien quin era el seu tarannà i quin era el seu gust futbolístic. No ha enganyat a ningú. Ara no podrà alliçonar ningú des del seu despatx però estic convençut que aviat trobarà algú que se l’escolti. Hi ha futbol més enllà del que va iniciar Johan Cruyff i va excel·lir Pep Guardiola. El més estrany és que el mateix que ara vol lligar el llegat de l’holandès al Barça escollís Pep Segura per perpetuar el model futbolístic. Rectificació.

El conseller delegat de l’Atlético de Madrid va dir que Griezmann era jugador del Barça des del mes de març. És possible. Ara el principal interès que pot tenir el Barça és que el seu acoblament al joc de l’equip sigui ràpid i puguem veure molt aviat la millor versió del francès. És un gran fitxatge. Esperem que no prosperin les amenaces i les querelles. Amb els litigis al jutjat de Neymar en tenim prou. Encert.

L’arribada de De Ligt a la Juve i la confirmació que un dels millors centrals del món, i amb més projecció, no vindria al Barça només ho sabien Josep Maria Bartomeu i Oriol Domènech. Un s’ho va guardar per a ell donant, potser sense voler, falses esperances a molts barcelonistes; l’altre ens ho va explicar a El Club de la Mitjanit. No sé quant li pagarà la Juve però sí sabem el que paga el Barça a alguns dels seus jugadors. Error.

Xavi Hernández ja és entrenador. Xavi és el millor jugador estatal de la història per títols, qualitat i influència. Com a entrenador no tindrà fàcil assolir el primer lloc del rànquing. A davant té un noi de Santpedor que fa ja algun temps que s’ha convertit en el millor entrenador del món. La sort que té Xavi és que va conviure amb ell i en va aprendre. Xavi és prou intel·ligent per assumir com a pròpies les millors virtuts de la bona corrua d’entrenadors que ha tingut en la seva carrera. Esperança.

Patrick Kluivert és el nou responsable del futbol formatiu del Barça. No coneix la Masia ni l’aire que s’hi respira. Només hi té un fill que hi juga i un passat blaugrana. No vull dir que un dels pilars més importants del club no necessités una sacsejada però no tinc clar que Kluivert sigui l’home idoni. Mino Raiola és l’agent del seu fill gran. No és un bon auguri. Sorpresa.

I, per acabar, Victor Valdés torna a Can Barça. Ho fa com a entrenador del Juvenil A. He escoltat i llegit comentaris referint-se a Valdés com a complement ideal de Xavi a la futura banqueta del primer equip blaugrana. Valdés ha iniciat la carrera abans que Xavi i res ens fa veure que l’egarenc parteixi amb avantatge per ser el seu cap. Valdés va tenir més ofertes però la del Barça era la ideal per seguir formant-se a les banquetes. Ben tornat.

I tot això ha passat mentre era de vacances a les Bahames banyant-me amb els porcs i amb Arturo Vidal. Tots érem allà despreocupats i pensant que quan arribéssim ja ens ho trobaríem. Entre d’altres coses perquè res depenia de nosaltres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)