Editorial

L’EDITORIAL

Campions d’avui i demà

Encara queden set grans premis, però amb dotze curses disputades, que Marc Márquez igualarà aquest any els títols de Valentino Rossi (9) i els de la categoria reina (7) ho sap tot el pàdoc. No ha guanyat onze dels dotze primers grans premis de la temporada com l’any 2014, però, malgrat això, el seu avantatge (78 punts) és gairebé tan ampli com els 89 de cinc anys enrere. Si segueix la progressió actual, el pilot català serà campió quatre o cinc curses abans que s’acabi el campionat.

Márquez, que continua sent un fora de sèrie a dalt de la moto, va evolucionant de tal manera que avui ja és més campió que pilot. Aquest concepte inclou saber sumar el màxim possible de punts quan no es pot guanyar i una fina intuïció per protegir-se dels imprevistos. Com ahir. És evident que sortint primer no hi ha cap pilot que et pugui arruïnar la cursa caient davant teu, com va passar amb Quartararo i Dovizioso.

Márquez és el campió d’avui, i tot fa pensar que dels pròxims anys perquè només té 26 anys. Però ahir un altre català, Àlex Rins, va oferir un compendi de les virtuts que ha de tenir el campió que prengui el relleu del 93. Amb una moto espectacularment estable, Rins va guanyar Márquez en l’últim revolt amb una maniobra tan antinatural com efectiva, que ni el gat vell cerverí va poder preveure. L’únic problema que pot tenir Rins és que només és dos anys més jove que Márquez, i que l’estrella d’Honda té corda per temps.