Editorial

L’EDITORIAL

La sisena de Leo Messi

Després del The Best, la Pilota d’Or. Leo Messi ha acaparat en aquest any 2019 els dos grans premis individuals del món del futbol. El mes de setembre la FIFA li va atorgar el The Best i ahir la revista France Football va fer el mateix amb la Pilota d’Or. Quan el davanter argentí va rebre el guardó de la federació internacional fa poc més de dos mesos, vam titular a la portada “Ho sap tothom”, volent deixar clar que el que feia la FIFA era reconèixer una obvietat: que Leo Messi és el millor jugador de futbol del planeta, tot i que el crac argentí no rebia cap gran reconeixement individual des que va guanyar la seva cinquena Pilota d’Or el 2015. Cristiano Ronaldo, el 2016 i el 2017, i Modric, el 2018, havien estat premiats tant amb la Pilota d’Or com amb el The Best. En aquest 2019 els dos premis ja són a les mans de Messi. Perquè amb guardons o sense, que l’argentí és el millor jugador genera ben pocs dubtes –sempre hi ha excepcions–. Messi ja és el jugador amb més Pilotes d’Or de la història, sis, i des de l’any 2007 ha estat sempre entre els tres primers, excepte l’any passat, en què el jurat va considerar que Messi era el cinquè millor jugador del món.

I per segona vegada en la història, la gala de la Pilota d’Or també va premiar la millor jugadora del món, en aquest cas una de les estrelles de la gran dominadora del futbol mundial, la selecció dels Estats Units, Megan Rapinoe, que també va ser premiada amb el The Best de la FIFA d’aquest any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)