Editorial

L’EDITORIAL

El caldo del clàssic

Tsunami Democràtic ha convocat una concentració pels volts del Camp Nou quatre hores abans del clàssic del 18-D. Ho fa amb una antelació inhabitual (vuit dies) però no explica quines altres accions prepara. En tot cas, aquí té la seva medicina Javier Tebas i tots els que li van fer la gara-gara.

L’única solució que té el president en funcions de la LFP i els sectors més ultres perquè el clàssic no sigui una gran manifestació contra la repressió i en defensa d’una solució política és cancel·lar el partit. Com més l’ajornin, pitjor. A veure si s’hi atreviran.

Al Barça se li poden exigir responsabilitats pels comportaments i condicionants de seguretat a dins de l’estadi, però no pel que passi a la via pública. I si Tsunami ja confirma 18.000 persones inscrites en les accions –i les que hi aniran sense previ avís–, és evident que té capacitat per fer el que vulgui pels voltants del Camp Nou. Per volum, fins i tot podria bloquejar pacíficament tot l’entorn i que els protagonistes no hi poguessin entrar.

Però el Tsunami no vol impedir que es jugui el partit. Si ho pretengués, no prepararia una mobilització a dins del Camp Nou. Però el que no podria controlar –ni el moviment, ni cap cos de seguretat– seria que una part substancial dels assistents prengués altres tipus d’iniciatives que posessin en risc la disputa del partit. No ho vol el Barça, no ho vol Tsunami. En canvi, sembla que a determinats sectors espanyols ja els aniria bé per justificar més sancions, més repressió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)