Editorial

L’EDITORIAL

Les grans dominadores

El Barça va tancar ahir la primera volta de la lliga femenina amb una contundent victòria a San Mamés contra l’Athletic (0-3). L’equip de Lluís Cortés acaba la primera part del campionat amb set punts d’avantatge sobre el seu gran rival, l’Atlético de Madrid, que ahir va empatar al camp del Rayo Vallecano. Justament ha estat l’equip de Vallecas l’únic que ha pogut aturar les blaugrana, que han guanyat 13 partits i n’han empatat un –a Vallecas–. El partit al camp de la Real Sociedad no es va jugar per la vaga de les futbolistes. La superioritat de les blaugrana ha estat total en la primera volta, en què són l’equip més golejador, amb 56 gols i una mitjana de quatre per partit, i el menys golejat, amb només cinc gols rebuts. Després de quatre anys sense guanyar la lliga, l’equip de Lluís Cortés ho té molt ben encarat per tornar a ser el campió, tot i que és evident que queda tota una segona volta. Un segon tram que arrencarà diumenge al camp del CD Tacón, el futur Real Madrid, que ha millorat molt respecte a l’equip que va perdre 9-1 al Johan Cruyff en l’estrena de la lliga. Si el Barça és la cara, l’Espanyol és la creu. L’equip que ara dirigeix Jordi Ferron no ha pogut guanyar cap partit en la primera volta i, amb tres empats i onze derrotes, és a nou punts de la zona de permanència. L’Espanyol haurà de canviar molt i fer una gran segona volta si vol salvar la categoria i mantenir el seu lloc entre els grans del futbol espanyol una temporada més.