Editorial

L’EDITORIAL

Inundacions inevitables?

Els episodis meteorològics extrems són dels que proporcionen una sensació més alta de vulnerabilitat, de feblesa, al gènere humà. Davant la pèrdua de vides humanes i la desfiguració –qui sap si definitiva– d’espais naturals, els danys materials són secundaris i l’impacte en les activitats s’ha de relativitzar perquè en aquests casos la normalitat tornarà amb temps i diners i perquè davant aquests fenòmens només hi cap –i s’ha d’exigir– prevenció.

Caldrà temps i força diners perquè el pavelló de Fontajau torni a ser apte per a la pràctica esportiva. El Ter desbordat amb violència en va rebentar les portes i més d’un metre d’aigua ha negat tota la pista i les instal·lacions i equipaments han quedat inservibles. Sortosament, en l’àmbit esportiu només lamentem pèrdues materials i un trasbals enorme per als dos grans clubs de bàsquet de la ciutat i per a la resta d’activitats que es fan al recinte.

La gestió de la tempesta Glòria havia estat presidida per la precaució, la prevenció i les crides a la prudència. Fins ahir. L’error de no haver desembassat a temps Sau-Susqueda és majúscul i ha impactat en les poblacions del curs del Ter amb unes conseqüències no menors. Per què no s’ha aplicat el mateix criteri de prudència i no es va desembassar Sau-Susqueda dissabte o diumenge quan tots els pronòstics avançaven un episodi molt sever de pluges generalitzades, intenses i duradores? Estava tan anunciat que la reacció sensata no és lamentar-se sinó demanar responsabilitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)