Editorial

L’EDITORIAL

Onze cites amb la gespa

No perdem el temps analitzant tòpics i traiem la pols de les eines d’anàlisi, rovellades després de tres mesos en desús. També els jugadors han necessitat el seu període d’adaptació al tracte amb la pilota i amb la gespa abans de tornar a competir.

Les primeres jornades es disputaran sense públic. Guiant-nos per l’experiència alemanya, qui jugui més partits a fora tindrà avantatge ara i l’anirà perdent a mesura que l’aficionat torni als estadis. L’altra variable que s’està revelant important és la de les lesions, que no es pot preveure.

Tres equips catalans tornen a l’escena. La pugna del Barça amb el Madrid per la lliga no es decidirà en cap enfrontament directe –el desempat és per als blancs– ni pels esquifits dos punts d’avantatge del Barça. I com que no és previsible que cap dels dos equips sumi 30 punts, el campió serà qui contingui més el capítol d’errors. Això sí, la pandèmia ha estat una benedicció per a Luis Suárez, que tenia la temporada perduda i ara arriba a temps de tot, recuperat i descansat.

De la mateixa manera que dos punts és un avantatge insignificant per decidir el títol entre dos equips que en sumaran molts en onze jornades, sis punts de desavantatge són un munt si el que es tracta és de remuntar per evitar el descens. A més, a l’Espanyol li cal superar com a mínim tres rivals per sortir-se’n. No seria el primer equip que ho aconsegueix, ni la primera vegada que la protagonitza el mateix equip blanc-i-blau, com amb Pochettino el 2009. La qüestió és si els tres mesos de desconnexió han servit per dissipar les boires d’uns jugadors que, si bé no són els mateixos que van començar la temporada, han viscut moltes jornades en l’última posició. I això pesa.

El Girona és l’equip amb menys pressió dels tres catalans. No té la feina feta però sap que si no ho fa especialment malament la promoció no se li hauria d’escapar (quatre punts de marge). Sent conscients que les eliminatòries són molt traïdores és com poden trobar la motivació per atacar un desitjat, però llunyà (a 8 punts), segon lloc d’ascens directe.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)