Editorial

L’EDITORIAL

Pau Gasol torna per tancar el cercle

Quan arrenquin els Jocs Olímpics de Tòquio, Pau Gasol haurà fet 41 anys. La cinquena credencial olímpica és l’objectiu del pivot de Sant Boi, que no necessita demostrar res a ningú però sí que ha d’estar segur que torna a ser capaç de competir al màxim nivell –encara que sigui uns pocs minuts en cada partit– per fer-li veure a Sergio Scariolo que té un lloc al costat del seu germà, Willy Hernangómez o Serge Ibaka.

La incorporació de Pau Gasol al Barça pot ser una bomba però no una sorpresa. Poc o molt, era una de les solucions possibles que s’havia apuntat per satisfer el seu objectiu olímpic ja des del passat mes de juliol. “Pau Gasol no ens aniria malament, oi?”, va dir Sarunas Jasikevicius en la seva presentació. I el president Bartomeu, inicialment s’hi posava bé, tot i que dos dies després el club va mirar de frenar una bola que es feia grossa i se’n va desmarcar. Amb tot, en aquells moments no passava de ser una intenció més o menys compartida, però per enfilar l’agulla calia que Pau Gasol s’entrenés i el metatarsià resistís.

Ara això ja és una realitat i, per tant, la incorporació de Pau Gasol aixeca expectatives. És una llegenda del Barça, com el seu amic Juan Carlos Navarro, cridat a tenir un pes fonamental en el bàsquet blaugrana si Laporta és president. D’entrada, no és d’esperar que Pau Gasol sigui un jugador determinant en partits d’Eurolliga, després de dos anys sense jugar. Però per posar-se a to, hi haurà oportunitats a l’ACB.

Per ser una incorporació sense sobrecost, l’arribada de Gasol s’hauria de convertir en un win win. Ja sabem què busca el jugador: un epíleg olímpic a una trajectòria immensa. I per al Barça, ni que fossin 10 minuts per desgastar jugadors de molta alçada i envergadura en partits decisius (posem-hi per cas el madridista Tavares) ja seria un reforç productiu. Han passat vint anys i el cos de Pau Gasol té més quilos i menys explosivitat, però els seus fonaments i talent són pel cap baix els mateixos i la seva lectura de joc i experiència han augmentat exponencialment. Si la lesió està superada, tancar el cercle amb èxit és una ambició raonable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)