Editorial

L’EDITORIAL

Lewandowski, els gols i la tendència

L’arribada de Robert Lewandowski ha generat un impacte molt benvingut per al Barça, conscient que tan necessari era reforçar el potencial ofensiu com capgirar la tendència derrotista d’un equip sense ànima i un club en crisi. El polonès satisfà les dues necessitats. L’edat, és clar, no és ni de bon tros la ideal per a un fitxatge a llarg termini. El preu del traspàs tampoc és cap ganga, precisament per l’edat. Però el Barça, d’entrada, aconsegueix marcar un cop d’efecte, que prou falta li fa.

No és Lewandowski un fitxatge més per contribuir a la reconstrucció de l’equip. És la màxima expressió de l’home gol, el davanter centre més productiu de l’última dècada en el futbol europeu. N’ha marcat 50 entre totes les competicions aquesta última temporada, i ha superat sempre la quarantena des del 2015. I el gol és, precisament, la gran mancança que va mostrar el Barça postMessi, amb els 12 de Memphis com a màxim registre de la lliga 2021/22, superat per vuit futbolistes d’altres equips, entre els quals l’Alavés, el Llevant i el Getafe.

L’altre gran efecte de la incorporació del polonès és estratègic. En un context de molta dificultat, el club aconsegueix que una figura mundial se senti atreta pel projecte. Lewandowski ha volgut venir a Barcelona i no ha parat fins a fer-ho realitat. Arriba per ser directament referent d’un equip que no fa ni un any va perdre, a contracor, Leo Messi. El fitxatge del golejador revalora la marca global d’un club que ha decidit vendre’s drets i cedir ingressos de futur –amb el risc que això inclou– per no allunyar-se encara més de l’elit europea. És més, per tornar-hi a ser. A primer nivell. I Lewandowski, amb el seu estatuts i els seus gols, ha de ser un factor determinant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)