Editorial

L'EDITORIAL

Reus situa Catalunya al món dels patins

El mundial de patinatge Reus 2014 situa novament la capital del Baix Camp i Catalunya al món, tot i tractar-se d'una disciplina no excessivament mediàtica. Comptar amb 1.100 patinadors pertanyents a 32 federacions diferents suposa el repte organitzatiu més gran mai afrontat en aquest esport, perquè mai fins ara un mundial havia tingut una participació tan àmplia dels cinc continents, presents també per primer cop gràcies a la inclusió de Sud-àfrica.

Reus, doncs, té una doble oportunitat. Primer de fer una bona organització i transportar al món una imatge de seriositat i eficàcia de Catalunya en un moment políticament irrenunciable. Reus té una experiència organitzativa indiscutible acumulada tant en el mundial de patinatge del 1997 com en el d'hoquei sobre patins del 1999 i en l'europeu de grups de xou del 2005 que caldrà que faci valer. En segon terme, de reivindicar un cop més el paper de l'esport català, tant de la base com de l'elit. Catalunya, amb més de 10.500 llicències només de patinatge artístic sense comptar les d'hoquei sobre patins i gairebé 250 clubs en el territori, és una potència indiscutible. L'àmplia majoria de catalans en la convocatòria de la selecció espanyola constata la seva capacitat de formació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)