Editorial

L'EDITORIAL

Bartomeu arrenca amb avantatge

Bartomeu va presentar més signatures que Laporta, però la diferència
no estableix
el resultat de les eleccions del 18-J

Falta validar les signatures, però el president sortint, Josep Maria Bartomeu, ha presentat gairebé el doble de firmes que el segon, Joan Laporta. Sobre el paper les eleccions es focalitzaran en ells dos, però el paper d'Agustí Benedito, Toni Freixa i el col·lectiu Seguiment FCB pot ser rellevant si tots acaben reforçant un mateix candidat.

Que Bartomeu presentés ahir un plec de firmes tan superior no és estrany. És el president sortint i el president del triplet, i això sempre té un efecte inicial positiu. Ara bé, la diferència d'avals no predetermina el resultat del 18-J. A més del paper que hi puguin jugar els altres candidats –i algun precandidat que no ha passat el tall–, en les pròximes dues setmanes passaran coses. No cal recordar el sorpasso de Laporta el 2003 perquè les circumstàncies eren diferents i el Barça venia d'uns anys sòrdids, però en unes eleccions mediàticament tan bipolars Bartomeu i Laporta no podran esquivar-se encara que ho vulguin, i els xocs tenen conseqüències.

En tot cas i, tot i que la fase de precandidatures fomenti alguna dissonància, un procés electoral és sempre un element de solidesa. I el Barça, a diferència del Madrid, manté el seu procediment electoral prou obert i participatiu perquè el president sigui el representant de la majoria de socis, i no el de la majoria de la llotja.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)