Editorial

L'EDITORIAL

Quatre etapes als Alps per arribar a París

Els ciclistes pujaran
fins a divuit ports
de muntanya, amb colls mítics com
el Glandon,
la Croix de Fer i l'Aup d'Uès

El Tour comença avui la recta final cap a París. Després de la jornada de descans d'ahir, els corredors disputaran avui la primera de les quatre etapes dels Alps que han de decidir qui serà l'home que diumenge pujarà al podi dels Camps Elisis de París vestint el mallot groc de líder. Seran quatre jornades en què pot passar de tot i encara que fins avui el líder, Chris Froome, i el seu equip, l'Sky, s'han mostrat molt sòlids, no hi ha res escrit sobre com acabarà la cursa ciclista més dura del món. En els pròxims quatre dies, els ciclistes pujaran fins a divuit ports de muntanya, amb colls mítics com el del Glandon, la Croix-de-Fer i l'Aup d'Uès. Noms que ens transporten a jornades glorioses del Tour, en què ha passat de tot, en què han caigut líders i s'han consolidat dinasties. Tres de les quatre etapes tenen el final en un port de muntanya, però totes quatre estan muntades perquè qui vulgui fer un atac llunyà ho pugui fer, amb recorreguts trencacames on els equips tenen més complicat controlar la situació.

Froome mana amb poc més de tres minuts respecte al segon, Nairo Quintana, i entre el segon i el novè hi ha poc més de cinc minuts de diferència. Hi ha molts aspirants als tres llocs del podi dels Camps Elisis i qualsevol defallida es pot pagar cara. El que és clar és que dissabte, des del cim d'Aup d'Uès, ja es veurà el podi de París.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)