Editorial

L'EDITORIAL

La UEFA fa un favor al procés català

Fa temps que l'afició del Barça porta estelades al Camp Nou i crida “inde- pendència” i fins ara ningú s'havia queixat

Tots aquells que treballen perquè els drets nacionals de Catalunya siguin reconeguts no només a Espanya –una tasca altament complicada– sinó també a la resta del món han trobat un nou aliat, la UEFA. La sanció de 30.000 euros al Barça
és una vergonya, però posats a ser positius s'ha d'admetre que ajuda a internacionalitzar el conflicte amb Espanya i a fer veure a tothom que una bona part del país, a través de l'afició del principal club esportiu del país, demana pacíficament la independència de Catalunya, ja sigui amb crits o amb estelades.

La sanció té un punt de surrealista que la més incomprensible. Fa temps que l'afició del Barça porta estelades al Camp Nou, en tota mena de partits europeus i fins i tot en els desplaçaments, i canta desacomplexada crits d'“independència” en el minut 17.14 de molts partits. Sap la UEFA què significa el minut 17.14? Per què la sanció arriba ara si els seguidors culers ja fa uns quants anys que expressen idees polítiques al seu camp i en molts d'altres? L'única explicació és que l'organisme internacional hagi actuat per pressions de l'Estat espanyol, cada vegada més espantat a mesura que s'acosta el moment de votar. El Barça farà bé de presentar recurs i allargar aquesta batalla fins al final, fins i tot en la justícia ordinària, on té tots els números per guanyar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)