Editorial

L'EDITORIAL

Froome, campió de present i futur

Froome no només s'ha hagut de defensar dels rivals sinó dels rumors de dopatge i de l'actitud d'alguns espectadors

El Tour arribarà avui a París amb un vencedor indiscutible, el britànic Chris Froome, que ha sabut controlar no només els seus rivals sinó les seves emocions en els pocs moments de debilitat que ha tingut. El ciclista britànic s'ha mostrat com un campió encara més madur que el 2013, quan ja va dominar la cursa amb gran autoritat. Amb els anys, a més, ha sabut liderar l'Sky, l'equip amb més pressupost del pilot internacional, sense que la pressió mediàtica l'hagi afectat.
Froome ja suma dues edicions del Tour i amb l'edat que té (30 anys) encara serà el favorit de l'edició del 2016, tot i que el colombià Nairo Quintana arribarà encara més preparat per assaltar el tron.

De l'enorme mèrit del triomf del britànic s'han de destacar algunes coses rellevants. Els organitzadors van dissenyar un recorregut pensat per a escaladors, pràcticament sense cap contrarellotge. Malgrat tot, Froome se n'ha sortit. Les especulacions sobre el dopatge encara volten, amb rumors malintencionats, sobre l'Sky. Això no ha descentrat el ciclista, que també va ser humiliat per un parell d'espectadors, que el van escopir i li van tirar un got d'orina a la cara. Froome ha sobreviscut, doncs, als atacs dels rivals, que han fet de la cursa tot un espectacle, i d'un entorn que no l'afavoria. Per això, guanyar aquest Tour és especialment meritori i des d'aquí ho volem remarcar. Felicitats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)