Editorial

L'EDITORIAL

Mechaal, un atleta que trenca barreres

L'atleta, que va esperar més de quatre anys a ser nacionalitzat, ja forma part de la història de l'atletisme d'Espanya i
de Catalunya

La Federació Espanyola d'Atletisme, amb la connivència del govern, és especialista a nacionalitzar atletes d'elit per reforçar els seus equips en els campionats internacionals. Ara bé, quan l'atleta que sol·licita el passaport no és una gran figura els tràmits se solen eternitzar. Això és el que li va passar al palamosí Adel Mechaal, que va arribar a Catalunya del Marroc amb només cinc anys. Quan va sol·licitar la nacionalitat espanyola encara no era una figura, simplement una promesa en l'àmbit català. Va haver d'esperar més de quatre anys, fins al 2013, perquè finalment fos considerat oficialment un atleta espanyol i pogués competir en igualtat de condicions amb els seus rivals.

En aquests dos últims anys, la seva evolució ha estat meteòrica. Tot i haver de compaginar la seva feina –gairebé ningú es guanya la vida fent atletisme– amb els entrenaments diaris ja ha aconseguit que el seu nom figuri en la història de l'atletisme català i espanyol gràcies al doble títol (1.500 i 5.000 m) del cap de setmana en el campionat estatal, un doblet que ja havia fet en el campionat de pista coberta (1.500 i 3.000 m). La projecció l'ha fet, a més, sent fidel als seus colors (AA Palamós) i a l'entrenador que el va descobrir de ben menut, Josep Carballude. Ara només falta un èxit internacional, que segur que arribarà, per fer-lo encara més gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)