Editorial

L'EDITORIAL

Les medalles en el mundial queden lluny

L'objectiu dels catalans que van a Pequín hauria de ser intentar mantenir l'estadística que diu que sempre tenim algun finalista

Vuit atletes amb llicència de la federació catalana participaran en la quinzena edició del campionat del món d'atletisme que es disputarà a Pequín del 22 al 30 d'agost. Vuit atletes que tindran molt complicat, per no dir impossible, afegir-se a la llista de catalans que han aconseguit guanyar una medalla en la història d'aquests campionats.

Fa dos anys, un cop acabat el mundial que es va fer a Moscou, en el balanç del paper dels catalans que havien competit a la capital russa, dèiem: “La resposta dels atletes catalans al mundial d'atletisme, ha mantingut la tendència a la baixa que viu aquest esport al nostre país i que es pot reflectir en dades objectives i també en d'altres de més subjectives”, i la conclusió, després que els catalans tornessin de Moscou amb només una plaça de finalista, era que “sense els seus grans marxadors, és pràcticament impossible pujar al podi”. Dos anys després, l'objectiu dels catalans que van a Pequín hauria de ser intentar mantenir l'estadística que diu que en els 14 mundials anteriors, sempre hi ha hagut algun català en posició de finalista –és a dir, entre els vuit primers–. Perquè les medalles –dotze en tota la història de la competició, com expliquem en l'edició d'avui–, queden molt lluny. Dels vuit catalans, a més, sis debutaran a Pequín en un campionat mundial absolut a l'aire lliure. Tot plegat, molt complicat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)