Editorial

L'EDITORIAL

Els jugadors ja saben quina és la solució

Com que no
ha canviat res d'essencial d'un any ençà, la culpa de tanta feblesa al darrere recau en el fet de
no estar prou per la feina

Tothom sap –els jugadors de l'Athletic, els primers– que el Barça és perfectament capaç de fer cinc gols dilluns als de Valverde. El que no sostenen els arguments és que l'equip no encaixi cap gol. El Barça –li van marcar 38 gols en 60 partits de la temporada passada (i en 33 no en va encaixar cap)– ha recollit vuit pilotes de la xarxa en els dos partits oficials que ha jugat. Són els mateixos jugadors, el mateix entrenador i el mateix estil, de manera que per aquesta banda no hi ha excuses. Sí que contra l'Athletic Luis Enrique va fer moltes rotacions, però si a Tbilisi l'equip –sense suplents– hagués fet el que tocava amb el 4-1, el tècnic se les hauria pogut estalviar.

L'arribada de Luis Enrique al Barça va servir un any enrere per solidificar defensivament l'equip, sobretot a partir de recuperar la pressió alta. I com que no ha canviat res essencial d'un any ençà, la responsabilitat que aquesta pretemporada l'equip hagi estat tan feble al darrere –fins i tot en els amistosos s'han encaixat gols a pilota aturada– recau sobretot en la falta de concentració, en el fet de no estar prou per la feina. La majoria de gols han arribat per errors individuals i pèrdues de pilota en zona de risc. Quan hi ha concentració –i cames fresques– l'equip és capaç de corregir l'errada individual, però a San Mamés i en la segona part contra el Sevilla no hi ha hagut ni concentració ni cames.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)